Вечер НЕ

Вечер на немския език в VIII „д“ клас
26.04.2017

Април е специален месец в Хуманитарната гимназия, защото тогава се провеждат традиционните празници на езиците в осмите класове! Учениците подготвят програма на езика, който изучават, и показват пред своите родители какво са научили през учебната година. На 15. септември повечето от тях започват от нулата, защото немски, френски и руски език обикновено не са  изучавани до този момент. След половин година упорит труд в училище резултатите са налице!
Подготовката за програмата в VIII „д“ клас с преподавател Павлина Фичева беше истинско забавление. Осмокласниците бяха актьори, режисьори, сценаристи и сценографи, сами изработиха декорите и подбраха костюмите си. Всеки от класа имаше своя роля и заедно показаха, че трудът и усърдието дават плодове и дори трудната граматика може да бъде усвоена, стига човек да бъде активен и да търси път към успеха. Присъстващите в залата се насладиха на прекрасните изпълнения на театрални сценки, скечове от ученическия живот,  драматизация на приказката „Рибарят и златната рибка”, немска поп и рап музика, филмче за VIII „д“.
Гости на празничната немска вечер бяха родители и учители на осмокласниците, както и г-жа Делева – дългогодишен ръководител на Катедра „Германистика” в ПУ „Паисий Хилендарски”; д-р Илиева – преподавател по съвременен немски език в ПУ „Паисий Хилендарски” и консултант на Гьоте-институт за Пловдив и региона; ас. Тобиас Фок – лектор от Австрийската служба за академичен обмен, г-жа Киркова – директор на Хуманитарната гимназия и г-жа Кацарова  – заместник-директор.