Конкурс

НБ „Иван Вазов“ Пловдив в партньорство с Община Пловдив и Регионално управление на образованието – Пловдив организира конкурс за съчинение и рисунка „Приносът на цар Симеон Велики и Златният век за развитието на българската култура“ за учениците в град Пловдив от I до XII клас на общинските, държавните и частни училища по повод 1155 години от рождението на цар Симеон Велики, Пловдив – Европейска столица на културата 2019, 140 години Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив и 1 ноември – Ден на народните будители.
Целта на конкурса беше да се провокират подрастващите да потърсят и прочетат повече информация за цар Симеон Велики и Златния век на българската книжнина и да разсъждават с какво допринасят за развитието на културата в днешния ден.
Конкурсът  се проведе в три възрастови категории: I – IV клас; V – VII клас; VIII – XII клас. Учениците имаха възможност сами да изберат формата на съчиненията и използваните техники за изпълнение на рисунките.
В продължение на месец и половина бяха създадени и изпратени 150 рисунки и 60 съчинения по темата от 25 пловдивски училища. Прави впечатление, че при всяка нова инициатива на традиционните вече партньори, се включват все повече училища. За първи път регистрираме участие на ученици от частни училища и някои професионални гимназии.
На 7 ноември 2019 г. се състоя тържественото награждаване на победителите в двете направления на конкурса. Подадените творби се оценяваха от компетентни комисии, съставени от представители на трите институции-организатори. Победителите бяха наградени с книги и маслени бои, финансово обезпечени от Община Пловдив.
           В категория VIII – XII клас:

– КОНКУРС РИСУНКА – 2 място за Никол Хачапуридзе – ученик от  X ж клас на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив

– КОНКУРС СЪЧИНЕНИЕ – 2 място за Виктория Спасова – ученик от  XII е  клас на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив

Благодарим Ви и се Гордеем с Вас!

Галерия